Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En naturlig död - något att önska oss alla


Förberedelse

Ibland tänker jag
att döden är det nedrigaste av allt
att vi som odödliga
nu detroniserade gudar
pådyvlats denna
skam.

Och dock
är väl döden det allra naturligaste-
som ett fallande blad från trädet
såsom de vissnade gula strån
längs landsvägsrenen-
som vajar och viskar lätt i aftonbrisen-
skördas.

Vreden, skammen, protesten
må höra människorna till -
att söka den gudalike
Överlevaren
ger oss religioner, filosofier, politiska partier.

Men den dagen det gäller
är det ensamhetens kärna
som lämnats oss.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 521 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-23 14:36

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Som Sapho diktade för 2600 år sedan: Om döden vore något gott skulle gudarna också dö. Men som ett fallande blad från trädet - den bilden ger mig viss sinnesfrid.
2008-01-23

    papillon
En så otroligt klok, väl sammanhållen och helt osentimenal existensiell text med en kort sista strof som är helt underbar.
Oj,Oj! Applåder!
2008-01-23
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP