Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här blev inte som jag hade tänkt mig, men å andra sidan blev det nog inte det för någon.


Medelsvensk Panikattack

Nästan alla röker på
En del skär sig
De flesta har provat
Något

En del knullar mot fönsterrutan
Eller så har jag hört
I en mellansvensk storstad

Det är helt OK med mig
Men jag vill inte röka på
Vill inte sätta på dig mot rutan

Jag tror på människan
Ibland för mycket

Jag har min egen etik
Och den är överlägsen
Många andras

En del tjatar om alltings jävlighet
Jag vill inte vara den som gör det

Men vad kan jag göra
Annat än att titta på

Medelsvenssons inköpslista vittnar om ignorans
Det finns så mycket gott i världen som han inte har provat

Samtidigt är kanske Sverige ett land
Där man får bestämma vad som ska vara på inköpslistan
Utan att någon lägger näsan i blöt

Fast du måste ha cykelhjälm

Ju större stad du bor i
Desto raskare steg måste du ta

Kanske blir du utbränd


Vad hände med Integritet, Ansvar och Förverkligande?
Och hur ska vi unga lära oss
Att tåla kraven?




Prosa (Prosapoesi) av Seud P Myno
Läst 408 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-01-25 15:48



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Intressant fast det ger ett splittrat intryck....
2008-02-28

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Härligt att det finns människor kvar
2008-02-19

  Connie
Jag är av den åsikten att man SKA protestera! Man ska ifrågasätta systemet!
2008-02-15

  J A Nicander
Provokativt och fräscht!
2008-01-25

  Pauline Pousár
Att vara ung idag är nog en av de svåraste uppgifter som finns.
Vilken sorts ångest skall man ha?
Vilka piller ska man ta?
Hur ska man va?

Men du skriver bra!
=)
Tack..
Medelsvensson..
Det är jag!
2008-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Seud P Myno