Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hymn till en poet

Vad är det med dig och fysik egentligen?

Du är lätt på jorden
Men så tung på scen

Varje ord, en sten

Ur ditt bröst

Glödgande
Meteorer
Som tänder eld

Välter bord

Vi poeter är så noggranna med
hur vi slipar ord

Trubbiga, fyrkantiga och vassa
eller runda och lena?

Skitiga och fula eller
Vackra och rena

Komplexitet
eller
enkelhet?

var poet har sin egenhet

Du dränker dina i sprit
och tänder på

Jag är nykter och tänker ”oh, shit”

”här är en publik
Som skall försöka förstå”

Men en del gillar stanken av sprit
eller förtjusas av elden

Andra fångar stenarna
Eller berusas av skalden

Så tung, så tung
På scen
Varje sten
Slår omkull
Ger men

Du implementerar kaosteori
Genom empiri

För att se om den stämmer
Med livet

Tar klivet

Och blandar drinkar med teologi
Som du spottar på folk

”Det här är jag inuti”

Och den blinda publiken ler
För är det sprit, vill de ha mer

Så få, så få
Som verkligen förstå

Och spriten vrålar
Och skalden målar

Levande bilder

Vad är det med dig och fysik egentligen?
Så lätt på jorden, men så tung på scen

Av alla elektromagnetiska fält
Har människan ett
och det är erotik

Din brinnande eld på papper är poetik

Och James Clerk Maxwell hade varit jävligt stolt;

Du och fysik,

Ingen är
dig lik




Fri vers av aberatio
Läst 843 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-01-29 23:25



Bookmark and Share


  Karin Rosberg
Helt underbar!! så härligt skön att läsa.......
2009-09-09

    LadyFool
Grymt är allt jag har att säga just nu.
2008-11-25

  Pausi
Att använda sig av rim är väldigt svårt, det är lätthänt att det blir torrt, töntigt och tråkigt som t.ex. \"rosor är röda violer är blå..\" Visst det kan vara fint men ofta hittar man konstiga kombinationer och nödrim. Men här hittar man inga såna rim! De ploppar upp av sig själva i texten, och det känns helt naturligt! Dessutom skapar du en närmare relation till läsaren genom att varva med citat och kursiv stil.

Sammanfattning: Snyggt formad text med bra djup och en synlig ord-lekfullhet!

Jag citerar: \"Vi poeter är så noggranna med
hur vi slipar ord

Trubbiga, fyrkantiga och vassa
eller runda och lena?

Skitiga och fula eller
Vackra och rena \"

Suveränt!
2008-04-13

  Anna H
Det här gillade jag jättemycket! Man kan verkligen använda orden olika och alla har olika syften med skrivandet. DU har verkligen fångat detta. Jag vill läsa det här igen så nu har jag bokmärkt din text :)
2008-03-15

  Carola Zettergren
Bra skrivet!!!
2008-01-31

  Lola
\'Suuuuuck\'

Du är min bästa beautyboy just nu.
2008-01-31

  Smultris
satan vad bra du är, kan du förstå det????
2008-01-30

  Shininkagemusha
*applåder*
2008-01-30

  Magica VIP
Härliga slutord, en dikt i sig :)
2008-01-30

  Fredrik P. VIP
mycket väldiktad
estradpoesi. tack!
Bokmärker!
2008-01-29
  > Nästa text
< Föregående

aberatio
aberatio