Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Casablanca

I
utanför gallerförsett fönster
marcherar tunga kängor

bredvid mig gråter en ung flicka
jag har lagt en filt om hennes axlar

sandlagret når ända in man kan inte fly
vi fick lite vatten för flera timmar sedan men det är slut nu

vilar mot väggen med örat ut mot fienden
ögat åt celldörren som skiljer mig från dem

jag vet omedelbart vad han vill när han kliver in i rummet
kakifärgade shorts, utsliten armejacka kalashnikoven slarvigt över axeln

bystar upp mig och avvaktar som geparden på savannen
varggrin sveper över tonårsbröst

Klarar du inte av en riktig kvinna?

och självklart måste han bevisa att han kan
han är man och i mörkret ler jag

II
Casablanca springer genom staden
i handen håller hon en trollstav

III
ole dole doff kinkel ane koff koffel ane binkel bane ole dole doff
jag tar dig
sa pedofilen till den ena lilla flickan
hon hade haft otur i två veckor nu
det är inte lätt när det är svårt
han grinar stort
nä men se va du var kåt grova ord i fina kläder
klädsamt hornbågade glasögon och ett urverk som ständigt
behöver dras upp och hennes kamrat tar hennes hand
och sen spottar hon honom i ansiktet

IV
Hon andas rökmoln
Casablanca drar sitt svärd

V
elden slickar blonda flätor
eldprov för den unga flickan

senor muskler hud av stål
solbränd vita tänder blixtrar

glädje skratt och vilda trummor
fest, vin och hetsig dans

här skall firas! Du ska bli kvinna
slipsten dras under nattens stjärnhimmel

mammas gåva vilar tryggt om halsen
livssymbol, krigssymbol

döden och livet är ett
med saltsmaken i munnen

huvudet lyftat mot skyn
och tvinnat rep i munnen

prästinnan skär vant av bröstet
kvinnan är född




Fri vers av objekt3
Läst 461 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-01-30 04:25



Bookmark and Share


  Shininkagemusha
Signerat : Savannah.

En stark text med ett kollage av bilder och känslor som kryper innanför garden med en taggig smekning.
2008-01-30

    Trast
Intressant text, som vanligt. Svårtolkat, som vanligt.
2008-01-30
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3