Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

anorexi

fjärilsvingar du är

skör skörare skörast

pulviseras i min famn
(bara känslan av värmen mot min barm
bara minnet av en tyngd mot min arm
det är allt du nu)

suddig i konturerna så

svag svagare svagast

jag var alltid stark för dig
(men sanningen gömde sig alltid för mig
kanske är det sanningen i sig
min svaghet styrka)

revbensvass nästan

smal smalare smalast

men aldrig smal nog
(det räckte inte att du nästan dog
att det gjorde ont när du log
bräcklig inte stabil)

fisk genom nät
du smet undan
(jag komparerar inte längre dina egenskaper
skriver inte längre i paranteser om dina galenskaper
men du ska veta att det gör ont
att rimma

när det är verklighet
det jag skriver)

men det kanske du redan vet




Fri vers av Lo Z.
Läst 653 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-01-30 21:29



Bookmark and Share


    en människa
kan vara det bästa jag någonsinn läst.
2010-02-02

  korpfjäder
Starkt och berörande. Och med en lätthet i orden som skriver om det som är så svårt.
2008-08-19

  To
Vackert skrivet. Berörande. Anroxia är en tuff sjukdom har jag förstått.
2008-05-04

  ms. r ghazale
hemskt. bra skrivet.
ett stavfel dock
\"(det räkte inte att du nästan dog\"
Räckte? :)
2008-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Lo Z.