Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mina sammantagna funderingar kring kyrkoliv mm


Inga fler svartrockar

 

Visst har
jag hört
domedagspredikanter

och sett
vettskrämda
hukande fiskarhustrur

som aldrig
någonsin fick lov
att tro på sin egen godhet

det fanns
enbart synd i
svartrockarnas predikningar

där
kvinnorna
teg i församlingarna

tills
de vågade sig
ända upp i predikstolarna

och
vilket rabalder
bland synoders synsätt

Tack för
att jag slipper höra
fler domedagspredikningar

Tack för
att vi får lov att tro
på människors godhet

T A C K


 

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-31 12:22



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Mycket Bra. Tack och lov glesnar skaran av den typen Du beskriver. Se mitt alster \"Kyrkan NU och DÅ\". Den skrevs då debatten om kvinnliga präster skulle få förekomma.
2008-02-01

  Yvonne
Håller med. Ve och fasa för domedagspredikanter.
2008-01-31
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP