Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regn

På torget väger den surmulna pöbeln tid
Säljer bekväma likkistor

Nån rangerar vagnar i himlen
Prognosen är dock gynnsam
En omständighet skär genom molnet
Upphäver prognosen
Torrt smattrande faller de första dropparna
Andra intar torget
Tredje vågen sätter sig på taken
Inringar husen genom stuprören
Någon beställer en andra kaffe i trängseln
Med?
Utan!
Så många år
Du bor kvar
På hörnet...
Med utsikt över torget
som jag brukade går över för att komma till Dig
... och det här är... min tysta skam

I hörnan gråter ett ungt paraply
På hyllan en hatt torkar sina vingar
En gång sågs de tillsammans
Ännu före åskan

Det är sent nu
Regnet avstannar
Inför den rodnande solen
Svepte lindarna nästan hela molnet
Rännstenen sög ner resten

Då var du också blöt i håret

Över regnbågen kom vapenvilan
Det är bara rykande vattenpussar som ännu minns

På torget väger den sura pöbeln tid
Säljer den sista viljan




Fri vers av Lazy Cat
Läst 540 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-02-01 13:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lazy Cat