Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har just studerat fenomenet narcissism. Det öppnade ögonen för en hel del fenomen som jag hittills har mött i livet.....rysare ur en skrämmande verklighet.




Narcissism

 

Citat:
Somliga narcissister kan inte hanteras av en son eller dotter. En expert använder ordet "malign" om narcissister som byggt aggression och destruktion av den kärlek man har givit dem. De är sadistiska och antisociala personer med en djup paranoid inriktning, så destruktiv, att den har dödat de friska och kärleksfulla delarna av sina jag. De vill bara förstöra och symboliskt kastrera andra, och deras paranoia kan bli så stark på ålderdomen, att man praktiskt taget inte kan närma sig dem. Om din förälder hör hemma i denna kategori, är det bäst att hålla avstånd. Dina egna illusioner om uppmjukning och kontakt i livets slutfas kan äventyra din egen psykiska hälsa och ditt välbefinnande.

Storgråtande
sprang hon ut från
besöket hos modern

för

vilken gång
i ordningen mindes
hon inte men hon visste
helt säkert att någon ursäkt
skulle hon aldrig få eftersom modern

var

övertygad
om att hon aldrig
gjorde något fel och
att hon alltid hade rätt

det
var
som
att
ha
två

mödrar

en som
var kärleksfull
och en som var en häxa
och man visste aldrig när de
bytte skepnad och gjorde livet

oförutsägbart
oförstående
outhärdligt
omöjligt



 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-01 14:46



Bookmark and Share


  Yvonne
Oj, vilken läsning. En riktig rysare, man kan bli mörkrädd. Hu då, men applåder ändå.
2008-02-01

  Carl O Andersson
Bra skrivet - Men förlåt en yngling som utläser sorg och viss bitterhet bakom orden. Om livet - är svårt att ge råd. Själv avstår jag, men kanske kan något Albert Einstein sa, ge oss en liten ledtråd på vår Golgatavandring. Jag kommer inte ihåg den exakta ordalydelsen, men andemeningen var; att vi människors etiska beteende inte nödvändigt bör grundas på en religiös bas, utan fastmer på sympati, utbildning och sociala band. Samt att vi skulle befinna oss i en mycket svår situation om vi hela tiden skulle gå omkring och behärska oss enbart av rädsla för straff och en förhoppning om belöning efter döden. Att sedan \"Tiden läker alla sår . . . och ersätter dem med nya\" är en svag tröst.
2008-02-01
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP