Naturens mångfald har alltid fascinerat mig....

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturens mångfald har alltid fascinerat mig....




Mångfald

 

Ett
solrosfrö
ger först en
jättelik blomma
sedan kommer det
m ä n g d e r  av frön

och
när min
kastanj efter
tio år började
blomma så gav den
två blommor första året

året
därpå
blev det
dubbelt så
många och antalet
fördubblades för varje år

Vi människor tar inte vara på denna mångfald
när vi utrotar de arter som vi inte har någon
direkt nytta av.
Och de växter som inte växer där vi vill ha dem,
får heta ogräs. De kallas alltså för "icke-gräs"
för att vi inte har nytta av dem.

Undra på att naturen ger igen.......




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-01 14:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP