Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hm..Vad ska man säga? En icke tragisk dikt,


PorslinsTanten

Jag träffade en tant på stan idag.
Hon sa:
-NejMen, Hej, Du är ju nästan som jag.
Men jag sa:
-Du är ju gammal och rynkig ju.
Hon sa:
-Jo, Jag är precis som du.

-Nej, men det är inte sant.
-Jo, För jag hade också blåa byxor, innan jag blev tant.

Jag stirrade in i hennes ögon av porslin.

-MenMen, Sa jag.
Framtiden är ju din.

Hon nickade, men hennes ögon blev blankare än förut.
-Det är sant, Sa hon.
Men snart är ändå allting slut.

-MenMen..Sa jag.
- Kom så går vi, det är en fin dag.

Jag kollade djupt i hennes kristall ögon, Som gjorda av porslin.

Och sa:
-Din framtid är min.


Sen gick vi till Bobbys,
Tog tåget en sväng.
Sen vi köpt BlåaByxor, gick PorslinsTanten som en Mannekäng.

Vi var glada minns jag.
Lät ingen hindra vår dag.

Vi åkte till Göteborg satt på Café.
Sprang innan vi ätit, så mycket att se.

Hon köpte ett nitbälte, och en tröja med Luva,
Hon skrek högt i Slottsparken:
-MEJ KAN INGEN KUVA.


Vi åkte hem sent.
Jag somnade hemma och i själen kändes helt rent.

Jag gick ut, i luften av kristall.
Sen hittade jag PorslinsTanten under en tall.

Hon låg still, Blundade och log.
Ja, PorslinsTanten Var lycklig när hon dog.




Fri vers av sjörövar_fabbe
Läst 594 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-02-01 19:58



Bookmark and Share


  Junibarn
Mycket origniell text, det är kul att läsa. Sista raden är skitbra. Det är bara det något oljämna rimmen som drar ner det hela lite. Jag förstod inte att det var rim förrän jag kom till \"vi åkte hem sent\", eftersom det är olika många rader på varje rim. Det är synd, för dikten är skitbra i övrigt och verkligen kul att läsa.
2008-06-22

  teaterapa
ja tyckte att den var jätte bra
otroligt bra skrivet
:D
2008-06-03

  Lina Hellstrand
riktigt bra!
speciell stil du har när du skriver.
gillar den.
2008-05-26

    sweetmint
ja åh den här var härlig
2008-05-10

  isabel louise
gillar den här mycket! den är vacker och härlig! gillar dina rim, det känns som om de bara kom :)
2008-02-29

  RiJoKu
Du bör se över helheten (särskrivning på något ställe, och ihopsatta kommatecken med ord) då det finns lite \"småfel\" här och där.
Annars tycker jag texten är orginell, rubriken är intressant, handlingen bra, känslan finns med hela tiden, och slutet är pricken över i. Jättefin dikt. Bra gjort!!!!!
2008-02-19

  Aida*
Gud, vad vacker!
2008-02-11
  > Nästa text
< Föregående

sjörövar_fabbe
sjörövar_fabbe