Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man ska (får) inte beklaga sig, inte tycka synd om sig, inte bli bitter, inte...inte...inte - men ensamheten är förskräckligt enahanda, så in i norden trist.


Ensam är trist

 

En dag kom varslet om hans död
och slog sig ner hos oss och stal vår glöd

Livet blev en vandring lång och svår
men kärleken den växte år från år

Svärdet hängde alltid över oss
från sjukdomshelvetets koloss

Dagen kom som blev den sista
då jag honom skulle mista

Marken rycktes undan där jag stod
I kroppen rusade mitt blod

Min älskade så tunn och svag
och där så menlös, där stod jag

och kände hur mitt liv rann bort
Vår kärlekssaga blev för kort

I sorgens land är det så kallt
längtan överskuggar allt

Vackra minnen har jag många
men likafullt är dagar långa

Och helgen ensam är så trist
och jag säger nu till sist


Var tacksam du som ej din kära mist
Vara ensam är så enahanda trist

 

 

 

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-05 09:21



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Oerhört väl skrivet- dessutom på rim som är så svårt.
Succé
2008-03-06

    Melona
det här var nog det
bästa jag har läst av dig

du gör det mycket snyggt
rim och uppställning
och
dina omsorgsfullt uppställda ord

tack
2008-03-05

  papessa
om vi inte vill vara ensamma så behöver vi inte det
2008-03-05
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP