Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DU


Du omsluter mej
som ett stilla vårregn

Du är månljus i natten,
och skugga i solens hetta

Du svalkar mej
som en lätt kvällsbris
mitt i middagshettan

Du är solen
som värmer mitt i
den isande vinden

Du är dyningar
mot min strand,

Du är båten
som för mej i land!




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 1004 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2008-02-02 14:20



Bookmark and Share


  Maria T
Jag vill sitta i den båten
2008-02-04

  Carin
Detta är nog en av de finaste dikter jag har läst skulle jag tro! Tummen upp. Det blir nog ett bokmärke till och med.
2008-02-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
En hand, som håller,
om och bär, så kär,
inte kan det sägas,
bättre än, så här!
2008-02-02

    ej medlem längre
Oavsett vem /vilka denna text vänder sig till och vem som är du... talar denna text om kärlek. Så bör alla människor få känna sitt inre liv. Men omslutenhet och kärlek, som solen eller månen.
2008-02-02

  Hildegun Relefors
Detta är både kärlek och poesi!
2008-02-02

  Larz Gustafsson VIP
Rätfärdighetens sol som går upp med läkedom under sina vingar.
2008-02-02

  Lena K Nilsson VIP
Mycket fina ord!
2008-02-02

    ej medlem längre
Vackert
2008-02-02

  Markattan
En mjuk och fin hylllning
till denna \"Du\".
2008-02-02

  Yvonne
Applåd för dessa njutningsfulla rader.
2008-02-02

    Glittra G
Åh så underbart romantiskt :o). Vacker text. G
2008-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius