Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har ofta funderat över vad man skall tro när dubbla budskap ges i ett förhållande. När kärleken enbart består av ord men aldrig visas i handling.


KÄRLEKENS VILLKOR

 

Hur kan jag väl lita på kärlekens ord

de slitnaste, vackraste ord på vår jord

Han smeker mig sakta, ser in i min blick

viskar och frågar, jag svarar med nick

 

Den första tiden vill vi jämt vara samman

vi svävar på moln, allt är lycka och gamman

Vi dansar så tätt och han ger kärleksbett

vi glömmer allt annat, våra kroppar blir ett

 

Men vardagen kommer och plikterna kallar

och nu snart vi ser om förhållandet pallar

Efter dagar och år jag dock börjat fundera

han ej längre sin fritid med mig vill spendera

 

Jag har börjat fråga, säg mig min vän

är det helt sant att du älskar mig än

Förundrad han ser på mig, ger mig en kyss

såklart att jag gör, men det sa jag väl nyss

 

Men det enda som räknas och kärlek bevisar

är hur han beter sig, om aktning han visar

Kärleksord ömma kan ditt hjärta lätt vinna

men se upp om er kärlek för evigt må brinna

 

Ty om man vill knyta ett starkt kärleksband

skall orden och handlingen gå hand i hand

Man seglar på grund, når ej äktenskapshamn

ifall dubbla budskap ges i kärlekens namn

 

 

 

 

 




Fri vers av Yvonne
Läst 904 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-02-03 21:57



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Plus att det var en oerhört talande vacker bild/B
2008-09-11

  Betlehemsstjärnan VIP
Jag har inga ord inför denna dikt. Så klokt och så vackert präntat.
Du har insett sanningen/B
2008-09-11

  Annette Andersson
En mjuk vacker text med ett mycket starkt budskap. Tror många kan känner igen sig... *applåd*
2008-02-25

  Bodil Sandberg VIP
Hur kan jag väl lita på kärlekens ord...de slitnaste vackraste ord på vår Jord...du inleder så gripande och varje rad talar vemods skälvande språk!!!!Röda rosor och applåder för den här dikten!!!!!
2008-02-04

  Michaela Dutius
Ja detta är ett viktigt budskap.
Det är mitt i vardagsgråheten som ömheten och kärleken visar sitt rätta ansikte
2008-02-04

  H. Karla
Mycket tänkvärt och välskrivet. Det är allt för lätt att tänka: \"I den situationen skall aldrig jag hamna\"...men tyvärr är nog detta något som de flesta råkar ut för någon gång. Kram
2008-02-04

    eva m h
Bra skrivet!!
2008-02-03

  -Ulla Tilemo- VIP
Ja det kan gå slentrian i alla relationer. Kärlek är ett arbete, viktigt att man slappar till sig för mycket utan försöker göra saker som håller relationen levande.
2008-02-03

  Erik L
Tankvärd text som är värd att ta med sig.
2008-02-03

  prinscess VIP
tankeväckande text
2008-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Yvonne
Yvonne