Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trosbekännelse

 


Som barn blev vi lärda att "frukta och älska".
Nu tycker jag detta är tveksam rotvälska.
Själv började jag faktiskt tidigt att sukta
efter en sorts kärlek man ej måste frukta.


Om fruktan för straff vore egg på den kniv
som avgjorde hur man ska leva sitt liv
Då hade jag sannolikt blivit helt galen
och struntat komplett i förnuftet, moralen.


Den lycka jag känner byggs ej på förbud.
Det är inte möjligt när kärlek är Gud!
Och ett av de vackratse orden jag vet
är helt fritt från skuld. Det är Medmänsklighet.


 


 


 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 728 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-02-04 20:55

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  drakbruden VIP
Så sanna och vackra ord! Tänk om fler levde så!
2008-02-08

  Maria Zena Viklund
så sanna dina ord är, vackert utmålat, applåd!
2008-02-06

  ¤Anne¤
det är just så det ska vara!
2008-02-05

  Bodil Sandberg VIP
Genialiskt talat minsann
Gud är ju ingen tyrann
nej predikar i himmelens höjd
om kärlek och lycka och fröjd
så det så
om han ville kuva sin skara
han gav oss väl fingret bara
och sände en syndaflod
men nej ..jag tror Gud är god
2008-02-05

  Åsa Gustavsson VIP
Jo
2008-02-04

  Betlehemsstjärnan VIP
Jag tror snarare att Gud är kärlek o inte tvärtom, men din sanning här går över alla gränser..otroligt varmt skrivet/B
2008-02-04

  aol
en strålande sann dikt uttalat i en skimrande vacker poesi
2008-02-04
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP