Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

smaken av en pyroman


allt det här kan du få
säger jag med blicken i ditt hår
och smeker försiktigt bort lite sot
från bränderna du startade i
varenda levande del av mig

ibland får tiden en smak
oftast är det en smak av svett
efter att man sprungit i en
oändlighet i hopp om att komma
ikapp verkligheten

allt som finns mellan oss är
brandrök och intensiva blickar
och jag vill så gärna dela smaken
av tid med dig liksom för att tala
om att jag vill vara din föralltid

och sen har man ju hört att det
finns dom som finner svett attraherande
om man inte svettas litervis förstås
som boxarna på tv
eller den där finniga killen som just ska
förlora oskulden med granntjejen och
står inne på ica nervös som om det gällde
livet med ett paket kondomer i handen

kanske vet du förresten redan hur tiden
smakar när du glittrar ivrigt ner för
tydliga skulderblad och jag vill smaka din
tid jag vill fastna på dig likt en tunga på
isande lyktstolpar

allt det här kan du få
säger jag med blicken i ditt hår
och tankarna över din kropp

när du vänder dig om inser jag att
det aldrig riktigt brann förut
för nu är elden lös och bränner ner
byar av hopplöshet i mig

och när du kysser mig förstår jag hur
tiden smakar när den står alldeles stilla
och med våra händer förenade som
staterna vi upptäckte på geografilektionen
så brinner vi upp och blir aska med vinden

det måste ha kännts som flödande choklad
i öppna munnar på dom stackare som
hållt dieten så länge att dom inte minns
hur fantastiskt det smakar med det
beska och söta i mörk choklad

efteråt ångrar dom sig
efteråt ångrar du dig

ringer brandkåren och bygger upp
byar av hopplöshet i mig igen
så jag böjer mig över dig
och viskar i ditt hår

allt det här kan du få
igen och igen och igen
evigt och föralltid

och du tvekar
innan du slutligen
delar tid med mig
och min tunga



igen

igen

och

igen




Fri vers av vetlandaslyna
Läst 737 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-02-08 21:51



Bookmark and Share


  malin...
"efteråt ångrar dom sig
efteråt ångrar du dig"
Ouch!
2010-07-09

    A.Nyman
Jag ar nastan mallos. Kan endast sag oj.
2009-04-07

  silencieux
det där med chokladen och dietisterna är oslagbart. bra bra bra :)
2008-10-04

  Staffan Welroos VIP
Jävligt bra text! Vilken energi... Gillar särskillt "våra händer förenade som staterna". Props till dig!
2008-08-15

  Nejlika
hatten av. härlig läsning
2008-07-13

  claes fredelius
Hej!

Du skrev en kommentar på min dikt om små kullar
Jag blev glad
Så läste jag din dikt
Och blev glad igen(den var mycket bra om än väl lång)
En poetisk flirt?
Vi kunde bli skrivarvänner?
2008-02-11

  korpfjäder
Du gör det igen och igen - trollbinder och löser upp drömmarna i vardagsbilder av chokladsmak och svett. Jag skulle kunna läsa hela natten.
2008-02-08

  पिWhite Eagleॡ gästas av &#
gillar nicket.
2008-02-08
  > Nästa text
< Föregående

vetlandaslyna
vetlandaslyna