Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ädelsvek

Fotspåren i snön trampar ner
det kristalliknande skimmer
som finns i var snöflinga på den
hårda marken

Och falskheten du utspelar
kastar något mörkt över mina
smaragdliknande ögon
när jag inser att det är sant

I en guldgruva av vänskap
och svek och livets frågor
hackar jag med all min kraft
för att få se minsta lilla guldglans
i tillvaron

Och den lilla röda pärlan
som du gav till mig för att
visa ett tecken på din tacksamhet
såg förr ut som en gnistrande rubin
vad den är nu
kan jag inte avläsa längre

Var du inte min ädelsten
nu och föralltid
iallafall var det det jag trodde
att den var hållbar
vår diamantbeprydda vänskap

Jag följer fotspåren i snön
och hackar efter guld


samtidigt som silvertårar
regnar nerför mina kinder









Fri vers av RutigKjol
Läst 291 gånger
Publicerad 2008-02-09 11:45



Bookmark and Share


  Felzu
Jättefint skrivet, det är inte din bästa dikt kanske men den är väldigt fin ändå.

\"Och falskheten du utspelar
kastar något mörkt över mina
smaragdliknande ögon
när jag inser att det är sant\"

Speciellt det där stycket tycker jag om.
Och hela idén med ädelstenar som genomsyrar hela texten är jättehäftig. Jag märkte det inte ens först, men sen när jag läste den ett par gånger, och såg rubriken, Ädelsvek, så förstod jag.
Jättebra idé som sagt och fin var den :)
2008-02-10

  Nicklasb
Mycket bra!!!
2008-02-09
  > Nästa text
< Föregående

RutigKjol
RutigKjol

Mina favoriter
En narr i sorgsen takt.