Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1 Mos 16 Inleder här en liten serie om kvinnor från Bibeln vars möte med Jesus har inspirerat mig.


Han mötte en kvinna i öknen

Han mötte en kvinna i öknen
där inget finns - bara ensamhet
Möter utnyttjad och utsatt
\"Hagar jag har sett och jag vet!\"

Till kvinna på flykt och så vilsen
den viktigaste frågan just nu
Spring inte längre - stanna
\"Varifrån kommer du, vart går du?\"

Att fly det förflutna går inte
som ryggsäck det då hänger kvar
Du måste vända tillbaka
på frågor, problem hitta svar

Så utmanas kvinnan i öknen,
men ges också närande hopp
\"Jag har mött honom som ser mig!\"
Kraft till själ och plågad kropp









Fri vers av ÅsaLena
Läst 632 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-02-11 08:34



Bookmark and Share


  rebecca d
mycket fint!!!

kram!
2008-02-28

  Michaela Dutius
Oerhört fin tolkning av den utkastade Hagar
2008-02-11

  Fredrik Stillesjö
Hej Åsa Burge!

Den här berättelsen är så stark och din dikt lyfter fram den på ett bra sätt! Hälsar Fredrik
2008-02-11
  > Nästa text
< Föregående

ÅsaLena
ÅsaLena