Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Markus 5. En fortsättning på en serie om möten med kvinnor. Hoppas att dessa små texter, inspirerade från Bibeln, kan få uppmuntra och väcka tankar.


Han mötte en kvinna i trängseln

Han mötte en kvinna i trängseln
En plågad kvinna - tillintetgjord
Oren, utstött och fattig
förvisad från vännernas bord

Hennes sista hopp stod till honom
men inte tordes hon fråga
men smyga sig nära och röra
det kunde hon ändå våga

Mitt i trängseln han stannar plötsligt
frågar oväntat: \"Vem rör vid mig nu?\"
Irriterat vänner svarar:
\"Här trängs ju alla, vad förväntar du?\"

Men han bryr sig inte - han stannar
tills hon rädd och darrande avslöjar sig
Allt annat får vänta när han talar
\"Du är fri - din tro hjälpte dig!\"

Han såg en förminskad kvinna
som svalt allt förakt och all skam
Hon behövde offentlig resning
hon som ur skuggorna trädde fram




Fri vers av ÅsaLena
Läst 662 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-02-11 20:20



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
En av mina favorittexter hittar jag här mycket fint och kärleksfullt omskriven! Applåd!
2008-04-29

  rebecca d
Han såg en förminskad kvinna
som svalt allt förakt och all skam
Hon behövde offentlig resning
hon som ur skuggorna trädde fram


!!!!

ja, det är vad Han gör...ser alltid de minsta o vad just de behöver...sådan är Han, Han vi älskar...:-))
2008-02-28

  Tabes
Sjungande och välpoetad!
2008-02-12

  Nicklasb
Inte alls tokig, trevlig!!! Det behövs så lite från en medmänniska för att en annan ska blomma ut!!
2008-02-11
  > Nästa text
< Föregående

ÅsaLena
ÅsaLena