Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fest & Revolution på Lysö Slott




Ikväll är det fest på Lysö Slott!
Det lyser i fönstren, därinne är stämningen Hot!
Där är Grevinnan Rosenrot och hennes kavaljer Rolf Wolfgang Ludenben!
Hela Stora Salen är upplyst av ett muntert sken!

På sin tron sitter Kungen ~ han som anser sej genomgod och majestätiskt regerar!
Han tittar på och förnöjs av hovnarren som glammar och briljerar!
Åh vad det är härligt på Lysö Slott, där (nästan...) alla Rikets sorter dansar loss!
Nej men se där jazzar den ljuva Häxan Pomperiposs!

Så skrider Drottningen in, genom salen går ett sus, Hon är så läcker och vass!
Hon är nästan en utomjording, ett skimmer runt Hennes gyllene stass!
Men bakom sin titel planerar Hon för Revolution!
Tillsammans med Friherre Von Schnabel ska Hon upprätta rikets utstötta och fattighjon!

Ikväll är det på slottet en rasande och jublande fest!
Dock utanför stadens gränser väntar en väldig Garnison till häst.
I morgonens dimmor ska De gå till anfall.
När armén är bakfull och Kungen fortfarande knall!

Men det blir aldrig någon riktig Revolution...
Kungen har genomskådat sin Drottnings hemliga aktion.
Han bara skrockar: Jag har varit ett fån, det blir som Du vill.
Och från den dagen hörde orättvisor och fattigdom i Riket, historien till.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 736 gånger
Publicerad 2008-02-11 16:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP