Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ljuvliga energier
bland coops specerier!



Vem är det som är förståndshandikappad/funktionshindrad?

 



I mataffären; den förståndshandikappade
unge mannen - hälsandes på alla han ser.
Så vänlig & varm. Skulle kunna vara en
medverkande "i en annan del av Köping."

Hans blick skickar sol rakt ner i mitt trötta hjärta.
Jag lyser upp, ger ett leende H E J!! tillbaka.


Vem är det som är värst handikappad... han?
- eller vi som går förbi & inte låtsas om varandra;
snärjda, instängda i grå konvention,
iskallklibbig slentriansk ljummenhet.


Han strålar meningsfullhet omkring sej.
Gnistrar godhets själfulla energier.

 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 526 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-02-12 18:48



Bookmark and Share


  Magica VIP
Tänkvärd text.
2013-01-30

  Thirre
Jag jobbar som assistent åt en sådan kille, och jag log igenkännande över den här dikten. Jag tänker samma tanke många gånger. Vem är mest funktionshindrad? Han eller jag? =)
2008-02-12

  Cris
Mycket ljuvlig energi.

sprider glädje...
2008-02-12

  Mike
Underbart skrivet!!!
2008-02-12

  thyra
En text som glädjer en förståndshandikappads förälder. Tack!
2008-02-12

  NågonAnnans
Toppenbra skrivet, jag jobbar med en \"brukare\" som också är ENORMT spontan och pratar med ALLA, och de flesta tar det bra, men sen finns det alltid en del som inte ens kan dra på ena smilbandet:o/ Och då blir \"brukaren\" såååå ledsen... Viktigt ämne du tog upp här!
2008-02-12

    Nattviol
ja!

man kan ju undra..
du sätter fingret på väsentligheten!!

tänktvärt!
2008-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP