Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min katt kom in i tidiga gryningen, och han lät ovanligt mycket, krävde uppmärksamhet, men la sig jamande tillrätta vid mina fötter.....då


Katten bar något

 

Krävande argsint åldrad mor sitter i rullstol
vi är på stan

hon tycker det går för långsamt med
mina ärenden

och hon ryter åt mig i allas åsyn
när jag smiter iväg

till en affär där jag har något att
hämta men håller

på att snubbla på trappan
^^^ typiskt

när jag kommer upp igen
står HAN där

han har kommit och står där och ler så
att den arga glömt ilskan
och som den mest
självklara sak
i världen
ser han
på mig
med
de
godaste
av ögon

Jag studerar honom noga och ser att han gått
upp i vikt att hans hår och skägg är tillbaks

HAN SER SÅ FRISK UT
och jag tänker att jag
frågar

var han har varit så länge
och jag tänker att
han svarar

det ska jag berätta
senare och

just då vaknade jag
 

 

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-13 09:51



Bookmark and Share


    eva m h
Livlig dröm!
2008-02-13
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP