Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag målade en bild

Jag målade en bild.
En bild av mig själv.
Bakgrunden var grå,
smutsgrå.
Flickan på bilden var svart,
nattsvart.
Hon var så liten så liten,
osynligt liten.
Kroppen liknade en klump.
En klump som saknade starka muskler.
Kroppen hade inga ben
som kunde leda den
dit den drömmer om.
Ansiktet var avlångt.
Munnen ett litet streck.
Ögonen var vidöppna
och glansiga av tårar.

Jag rev bilden i bitar.
Små pappersbitar.
Bilden av den främmande jag.

Jag målade en ny bild.
En bild av mig själv.
Färgerna var ljusa.
Bakgrunden himmelsblå.
Ovanför marken flyger jag.
Kroppen är hjärtformad.
Armarna riktas uppåt,
uppåt i en segergest.
Ansiktet tillhör en värdefull
människa
Leendet är upp till öronen.
Ögonen kisar, de är glansiga
av tårar.

Ett par dagar senare
ser jag min spegelbild.
Ögonen är glansiga av tårar.

Av glädjetårar.




Fri vers av KairnniraK
Läst 274 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-16 21:51



Bookmark and Share


  mollypop
Åh vad bra! :D
2008-02-16

  Anna Nickolausson
vilket bra slut
2008-02-16
  > Nästa text
< Föregående

KairnniraK