Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

\"Fenomena du är tusental av nykterhet och svaren där jag går...\"

Busshållplats
01:30
lördag kväll

15 minuter till nästa spårvagn
mannen i busskuren stirrar på mig
saliv
hänger i en glänsande sträng från underläppen
ner på halsduken

15 minuter till nästa avgång
jag börjar gå längs spåret
till nästa hållplats

Halvvägs 01:35
två män ropar till mig:
\"Det var en söt spårvagn,
får man köra en tur?\"

Hållplats
8 minuter kvar
men buss 42 står inne

14-årig flicka har
spytt ner hela bussen
hon hänger livlös mellan två säten

Chauffören ringer ambulans

Tillbaka till spårvagnshållplatsen

Glasartade blickar
bakom hårdsminkade ögon
kastar fulla ölburkar på spåret
4 minuter till avgång

Vill plocka upp ölburkar
vill skälla ut
vill tala till rätta
vill inte känna mig som en mamma
gör ingenting
säger ingenting
illamående

Sårvagnen från Hisingen in till stan
är full av djur

Någon välter på mig
någon gråter
en tjej försöker förföra mig
med simmig blick
01:45

Hyenor gläfser på varandra
apor skriker
glaset skälver

Man på trottoaren utanför
ligger livlös
vännerna
ruskar
skrattar
undrar
skålar

Brunnsparken
byte

Spya i Metros tidningshållare
Spya två centimeter från min fot
Blekgrön gata
01:50

Spårvagn till Frölunda syns inte till
men 11:an svänger runt ett hörn
gasellsteg för att hinna med

Pojke i 16-årsåldern
somnar på sätet
välter med huvudet före ner på golvet
hyenorna skrattar

02:15
tom hållplats i Kortedala

nykterhet




Övriga genrer av H. Karla
Läst 658 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-02-17 12:08



Bookmark and Share


  Sideshow Bob
Min personliga favorit måste vara buss 42, alternativt buss 52. Ibland roar jag mig med att hoppa på och åka karusell från himlen till helvetet och allting blir så underligt när några lössnusande kepssurfare går av och ser svårt vilsna ut, underligt på samma sätt som sexan och förvandlingen som påbörjas vid järntorget och slutar kring gamlestadstorget

Hmm,

Ja, just så.
2009-12-17

  Della K
Känner igen mig i denna.

Jag är hon också som lägger märke till alla detaljerna.

Jätte bra tycker jag.

Levande o äkta som om du givit mig en guidad tur.

Tack.
2008-07-24

  Michaela Dutius
Mycket stark och berörande dikt-
2008-03-01

  Mackan
klockren!!
2008-02-29

  Inkarasilas
Lysande som hela Karlavagnen nerspydd med förfall, oj jävlar så bra.
2008-02-17

  Yvonne
Vilket elände! Hittar inga bättre ord.
2008-02-17

  Micael Axelsson
Vet inte om man skall skratta och gråta - kanske beror på vem man är i denna iakttagelse. Kände mig litet som att vara bytet bland rovdjuren, där man trevande försiktigt stegar, med viss risk att trampa fel.

Mm, sannerligen en träffande beskrivning av en helt vanlig helg i Göteborgs natte timma, sedd ur den nyktres skarpt skådande blick. Riktigt kände hur diktjaget andades ut, när den till sist kom till lugnets hållplats.
2008-02-17
  > Nästa text
< Föregående

H. Karla
H. Karla