Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med ljuset tänt


I ett rum, en eftermiddag
fylld av tomhet
bekände jag ömt
jag var förlorad
i min längtan
med ljuset tänt

har nu hört
ditt namn är skrivet
på en ensam sten
man lättast når
genom att följa stigen
vakad av al, alm och ask
i väntan




Fri vers av Micael Axelsson
Läst 1515 gånger och applåderad av 31 personer
Utvald text
Publicerad 2008-02-17 13:54



Bookmark and Share


  ia VIP
Där sorgen lämnar rum
finns det tid för att läkas
Där tanken ger en tid
att förstå saknaden.
Dina ord är magiska
vackra och faller rätt in i hjärtat
Du skrev denna för 7 år sedan, det vackra med ord är att det består, lika vackra.
Du är en sann poet med magiska fingrar!
2015-01-16

  Tillbringaren VIP
Så vackert...
2011-02-06

  Malott
Hjälp vad vackert.
Denna texten går inte beskriva med ord hur underbar den var.
Dina fingrar är magiska.
Tack!

- Sparat som bokmärke
2008-05-06

  Peppe11
Spara som bokmärke, och sparar som en av de finaste dikter jag läst..
Tack för denna du..
Hälsn P
2008-05-06

  Mattias Josephson
läser dina textar. applåderar många! din gåva att använda svenska språket poetiskt är mycket stor!
2008-05-05

  Teresia Ridell
Sorgsamt...kanske ljusnare det mot slutet..men jag känner inte av det..
Väl valda ord som talar tydligt.
2008-05-04

  Cris
Väl värd stjärnan.
så vackert skrivet.
du fångar in naturen
så fint på stigen som bär
2008-05-03

    ej medlem längre
Underbart vackert skrivet, som alltid blir man berörd, tack!
2008-04-01

    wilja
två underbara stycken av dig. alldeles lagom för att man ska kunna skapa sitt eget rum, fyllt med tomhet och låta sig ledas på hoppfull stig dit man själv önskar. jag läser in ljus och förtröstan som silas fram bland lövverk. ja, allt bär väl hopp när längtan lever.
very nice.
2008-02-21

  prinscess VIP
sorgsen
2008-02-20

  H. Karla
Det börjar sorgesamt och tungt, jag ser en stor ensamhet framför mig. Men en lättmad sprider sig i kroppen när jag läser att al, alm och ask vakar vägen...för med dem i närheten kan det inte gå annat än bra i slutändan.
2008-02-19

  prinscess VIP
vemodigt men ändå vackert
2008-02-19

  Lilla My* VIP
Kärleksväntan...sorgesamt men ändock förväntan...i ljusets sken...
2008-02-18

    ej medlem längre
Vackert, gillar den. Fast lite för mystiskt skriven för att jag ska kunna förstå den direkt. Kanske förstår den om jag får fundera mer på den, men orkar itne de just nu :P
2008-02-17

    Lindizz
starkt och välskrivet som lämnar mycket tankar åt läsaren, känslosam text.
2008-02-17

  Michaela Dutius
jag anar en sorg i texten- mycket väl skaldat
2008-02-17

  Carlita
en spännande text i talande rum, jag fängslas av ditt sätt att beskriva saker så precist och samtidigt lämna så mycket åt läsarens tankeverksamhet
2008-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson