Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pikku Prinsessa Ruusujen maasta= Lilla Prinsessa från Rosornas rike

Ruusujen maassa elää suloinen prinsessa

leikkii päivät pitkät keijukaisten kanssa

Aurinko lämmittää säteillään

Kuningatar Äiti tuo mehua kultakutrilleen

Isä Kuningas antaa lapselleen sadun tikapuut

Pikku Prinsessa kiipeää kuuhun

kuun silkkilangoista kutoo tyttönen

itselleen uuden tähtimekon

Kuu antaa Prinsessalle hopeakengät

iloisena kiipeä lapsi takaisin

Ruusujen maahan

puutarhassa odottaa leikkikaverit



I rosornas rike lever en liten prinsessa

leker dagarna i ändä med älvorna

Solen värmer med sina strålar

Drottning mamma ger saft till sin guldlock

Pappa Kungen ger barnet sagornas stege

lilla prinsessa klättrar till Månen

från Månens silvertrådar

stickar tösen till sig själv

en stjärn klänning

Månen ger henne silverskor

glad i hågen klättrar barnet tillbaka

till Rosornas Rike

i trädgården väntar vännerna




Övriga genrer av Satusilmät
Läst 306 gånger
Publicerad 2008-02-20 11:37



Bookmark and Share


  någonivärlden
så fin liten saga!
2008-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Satusilmät