Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar, tåliga att tänkas igen


Diagnos; människa


Att födas genomskinlig,
transparent

som en plastfilm
över det skälvande självet

vara ett krutskott
en pulsåder
tyst


Att knäcka koden

erövra upptäckter
förstå principer
komma till insikt
bli medveten


Själva orden är inte synliga
diskreta små enheter
genom tysta tal

men de känns


Muskelrörelser
i struphuvud, läppar

en kommunikation
ur ett universum
i en hand


Där står
bara en representation av språket


symptom; poet

diagnos;
människa.




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 1448 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2008-02-18 13:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
symptom; poet

diagnos;
människa.


wow
2015-12-26

  blaite
Maestro vackert
2009-12-23

  Hélène
Snyggt skrivet och sannerligen tänkvärt. Slutet kändes lika helrätt som mjölken i mitt kaffe! / H
2009-03-03

  aol
bra poetat och sant
2008-12-09

    ej medlem längre
Som vanligt skitbra,
mina favoritrader i den här texten
är dock helt klart:

Att knäcka koden

erövra upptäckter
förstå principer
komma till insikt
bli medveten

(antagligen pg.a. ngt jag själv går igenom
just nu, så jag liksom förstod det)
2008-09-10

  Lola
Mycket bra.
Din speciella röst lyser igenom och dina liknelser är unika.
(jag har en blogg som heter Diagnos:Galen? med underrubriken, är det jag, eller är det världen...)

=)
2008-08-22

    Trast
Intressant dikt. Påminner mig en del - men bara en del - om mina dikter \"Rummets balans\" och \"Skatt\".
2008-02-19

  Maria T
Strålande skildring.
Poet; människa.
2008-02-18

  NågonAnnans
Sagolikt vackert! *APPLÅD*
2008-02-18

    Twobo
Ja jösses. Där satte du huvet på spiken, en så otroligt väl utformad tanke om människan och poeten.

Det tål att tänkas på!
2008-02-18

  sol
sagafröken!

underbart
jag älskar ju diagnoser
och den här var den bästa hittills ;)

och hela alltet
\"plastfolie\"
men mest
diagnosen
2008-02-18

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Vad glad jag blir över din återkomst, Sofia! Din språkbehandling är njutbar, ditt innehåll är viktigt, och din dikt bokmärker jag för att återvända till.
2008-02-18

  Maria Zena Viklund
mycket bra skrivet, applåder!
2008-02-18

  Carola Zettergren
SNYGGT!!!
2008-02-18

    tramp
Kryptisk-klok-finurligt skrivet.

vad du än gör, försök inte att bota dina symtom !
2008-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia