Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trots pollenrapporter har vi fortfarande full vinter i Norrland...


***Vinter - Haikusvit***





Januariskymning -
bak lärkträdets grenverk
hänger nymånen




Norrskenet i norr
nymånen i väst -
sparken glider fram




Snöstorm
ser ut genom fönstret -
men inte längre




Nysnö -
trettionio steg
till postlådan




Kommer in
efter snöskottningen -
doften av kaffe




Hängränna -
i varje istapp
syns solen

 

 

 




Bunden vers (Haiku) av Fuyoh
Läst 662 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-02-18 15:12



Bookmark and Share


  Annette Andersson
En underbar haiku-svit som förmedlar den där omdelbara ögonblickskänslan av att befinna sig där och nu!
2008-02-25

  Gunwale VIP
Mycket vinterkänsla... Skön haikukänsla också, genom alla dessa stillsamma \"konstateranden\"...
2008-02-18

  [jimmy]
jag kan inte hjälpa
men jag tycker att en svit
ger ofta ett mervärde
(vilket alla inte tycks dela...)

den ger en outtalad berättelse
och skapar ett samspel
mellan de även i för sig
förträffliga haikudikterna

som här
2008-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Fuyoh
Fuyoh

Mina favoriter
aprilsamling
Kort uppehåll