Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett frö såddes i min hjärna när jag tittade på Melodifestivalen.


När verkligheten gått för långt...



När verkligheten gått för långt

Kan inte ens satiren hålla den tillbaka

Ironin kan inte fatta humoriken i den hela

Spydigheten kvävs i sina egna spyor

och kvicktänktheten hinner inte alls med



Verkligheten tar sina egna perversa banor och

ställer till det för oss humorister med sina sjuka böjelser

Vi hinner inte stanna upp och skratta åt eländet,

tänka ut nya elakheter och fantasier föränn verkligheten

utmanar oss igen och överträffar oss med ännu elakare

och otroliga sanningar.



Än en gång har verkligheten fått oss att sluta att förvånas



Parodin är för evigt förlorad, för hur skulle vi någonsin

kunna göra oss lustiga över det som sker i världen.

Satiren är för evigt förlegad, för hur skulle vi någonsin

kunna förnedra världen och de som lever i den.

Det gör den ju redan så bra själv.



Så hatten av för världen och dess komiska mimspel.

We salute you.






Fri vers av Twobo
Läst 608 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-18 17:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Twobo