Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyckliga idioter

Och att bara sitta här och
försöka hitta en punkt
en medelpunkt
när molnen rör sig alldeles för fort idag
och månen
är bara en punkt
att fixera blicken på
att känna hur hela världen står still
men egentligen rör den också på sig
den rör också på sig
och jag kan inte

SLUTA

sluta

snurra med den
men månen faller inte ner
bara för att den snurrar
och jag är ingenting man
bara fixerar blicken på
när man vill stå stilla
jag bara finns
utan att finnas
jag bara andas
utan att förbruka något syre

och räcker inte
år
räcker det inte nu
tycker du
tycker ni

LYCKLIGA IDIOTER
SPRÄTTA UPP STYNGNEN
FÖR ERA ÖGON
RES ER UPP OCH BESKÅDA VÄRLDEN
kanske stanna lite i
taget för

det finns redan
för mycket av
hjärtan som andas sorg och
regniga vinternätter
i juni
när det är meningen att det ska vara
sommar
men solskenet når inte
riktigt ända in
lyckas inte riktigt
pressa in fingrarna och
benda upp dörren
rensa ut själen
spränga lungväggarna och


skrika hela världen ren igen




Fri vers av Jolly Roger
Läst 405 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-18 21:05



Bookmark and Share


    vardagsbrus
hjälp vad du är bra!
2012-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Jolly Roger
Jolly Roger