Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Det blev en flicka....
Man kanske kan klippa bort den och ha den som dekoration på en tårta.

 

Jag ska få en syster eller en bror snart.  Om jag får välja, får det bli en syster. Jag har redan en bror och då är det onödigt med en till. Det är bara det, att man inte får välja. Det är något som papporna får välja på barnavårdscentralen. Dom får sätta ut ett x eller ett y på en rad som mamman har lagt ett ägg på. Sedan måste mamman ha ägget i magen och dricka massor av vatten tills hon spricker och då kommer det ut en bror om pappan satt ut ett y och en syster om han satt dit ett x.

Skillnaden mellan pojkar och flickor kan man se om man tittar i underbyxorna. På pojkarna har det växt ut en snopp. Den är gjord av mandelmassa och om man snabbar sig när pojkarna är pyttesmå kanske man kan klippa bort den och ha den som dekoration på en tårta. En del mammor är väldigt duktiga på att göra tårtor.

Min storebror har en stor karta på väggen ovanför sin bäddsoffa. Inuti ryggen på bäddsoffan ligger madrassen och täcket ihoprullade hela dagarna och då är det en soffa alltså. Om man står på knä i den kan man titta efter vad alla öknar i hela världen heter. Sahara är störst för den föddes på julafton. Sedan kom Gobiöknen. I Australien går dom uppochner på sanden. Kanske har dom sugfötter som flugorna. Pappa sa att rektorn på hans skola gick i taket förra veckan när skolministern hade bestämt att alla pojkar och flickor skulle ha gymnastik samtidigt. Ibland gör vuxna konstiga saker.

En gång när jag hade satt in en ärta i näsan fick jag åka till doktorn och fräsa. Och förut, när min storebror fastnade med dragkedjan i snoppen åkte dom iväg till doktorn för att annars skulle byxorna aldrig gå att dra ner. Alla barn får inte komma till doktorn så ofta för deras mammor har köpt byxor utan dragkedja och farmor säger att det är onödigt att småpojkar har gylf. Men dom vill ha det för att få ut snoppen utan att dra ner byxorna. Pojkar kissar när dom står upp. Det ser väldigt tokigt ut när det kommer kiss från den där lilla mandelmassesaken. När jag kissar sitter jag ner och behöver inte se på.

Det är det som är den största skillnaden mellan pojkar och flickor. Att pojkar måste se på när dom själva kissar. Det är därför dom måste svära så mycket och får stora händer så att de kan gömma snoppen bakom dem så att de slipper se alltihop.

Så det bästa blir nog att klippa bort den. Ifall det blir en lillebror alltså.

 

 
Prosa (Novell) av korpfjäder
Läst 1102 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2008-02-22 18:08Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Det är som att läsa barnatankar återgivna i prosaform. Jättefin.
2009-12-26

  Bagan
haha, underbar!
2009-04-01

  dead_prez
har läst den här ett par gånger förr, dags att bokmärka. fantastiskt bra.
2009-01-08

  SvartaRegndroppar
verkligen ljuvlig!

charmen är likt sockervadd som inte klibbar utan bara är som den ser ut.

men du.. snoppar är inte gjorda av mandelmassa i verkligheten, mest så du vet...
2008-05-31

  Ilona _L
Barn är ljuuvliga!
Du har fångat det så bra!
Jag skattar fortfarande!
2008-04-26

  vetlandaslyna
vilken jävla tur att det inte blev en pojke, vem vet vad han hade fått på sin tårta! vilken tur att pappa satte dit ett x...

så skön text!
igen!
*ler*
2008-04-03

  Junibarn
Hahahahaha, fan så underbart! Mycket annorlunda syn på saker och ting. Och det är ju det man vill läsa. Mycket bra, igen. Skurer av klappande händer till dig!
2008-03-31

    Glittra G
åh vilken underbar pärla. Jag satt och smålog hela tiden medan jag läste.
2008-03-17

  Aisha VIP
...underbar text...söt som mandelmassa....
2008-03-10

  lodjuret/seglare VIP
för att slippa se vad de gör skaffar gubbarna mage och då ser de inget av det som är nedanför, inte ens sina egna fötter, det är därför de trampar litet hur som helst ibland, andra farbröder som inte har mage att stå upp när de är inne på muggen, väljer att sitta och utgöra sina behov, en del sitter i badet också och då handlar det ofta om att det är så mycket lättare att nå tvål och schampooo från kanten på badkaret. Ibland när tjejsare blir äldre så går de till doktorn som tycker att nu när de inte har barn och inte ammar längre så behöver de inte brösten heller och så tar doktorn bort dem och så lägger gummorna in vadd i behån istället så ingen skall tro att de är för gamla för att få barn och amma.
2008-03-02

    Maria Malm VIP
Stort tack för skratt!
2008-02-23

    Carola Zettergren
Hihi tur att man vart tjej alltså!!!!!
Suveränt präntat!!!!!
2008-02-22

  glittertindra VIP
fnissar glatt här åt din text, helt underbar... :)
2008-02-22

  Bjarne Nordbö VIP
Behövde en skön stund efter dags arbete. Det bjöd du verkligen på här. Skitbra skrivit.
2008-02-22

  berxper
Så underbart roligt
skrattar
och skrattar igen
TACK
2008-02-22

  Melona
asgarvar

så underbart

tack! :D
2008-02-22
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder