Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Funderingar kring existensiella - det där alldeles speciella
som det gäller att vara rädd om ... gång på gång ...



Det sista och första slaget

Smärtan
i ömmande
slitna hjärtan

Obrutna sigill
till insikt
vi helst slippa vill

Insikt
om att tiden
har sin egen takt
oberoende av
om det här
är vårt första
eller sista andetag

Ty även om
vi för att behålla sinnesfriden
tror oss själva om att besitta
någon som helst makt
eller kontroll
över våra liv

när sista slaget
slagit
och vi det allra sista andetaget
dragit
och en sista gång andats ut

är det ont om tid
att bryta våra sigill
innan vi hamnar i graven
och det är för sent
då själen redan sedan
länge checkat ut
och allt bortom vår kontroll
inte längre spelar någon roll

eftersom allt är över
och oåterkalleligt slut

Så lyssna till
ömmande hjärtan
som försöker berätta
om den livsbetingade
existensiella smärtan

Sträck ut en hand
och berätta vad du vill
och behöver
medans du fortfarande kan
innan allt är över
och du ej längre finns till

Kanske det kommer att
ta ett tag eller lite mer än så
innan du känner
att också du kan få och får
förvänta dig att dina vänner
dina älskade
vill kunna få komma tillbaka
även om de ifrån dig går

Ty även om du låter tiden
rinna ut
då du kanske tror och känner
att allt ändå är över och slut

betänk att dina älskade
och dina vänner
och många andra som du känner
blir kvar med smärtan
av saknande tomrum
i sina hjärtan

och sorgen
besvikelsen
tyngden av skuld

inför insikten du lämnat kvar

Insikten om att de inte lyckades få dig att förstå
att älskade vänner
kan älska och behöva dig
fastän de ifrån dig stundom går

Berätta vad du vill och behöver
låt dina älskade och dina vänner
få veta vad du känner

och du,
ge aldrig upp
innan du är alldeles säker på
att de verkligen inser, vet och förstår
att du dem älskar och behöver
fastän du dem stundom måste lämna
när du din egen väg går




Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 616 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-02-20 06:05



Bookmark and Share


  Amari
Bara måste få skriva igen
att denna text är helt fantastisk!
Så du får till det, suveränt!
Knockad!
2015-09-10

  Amari
Denna text berörde mig verkligen på djupet. Jag avslutar nu dagen, och tar den med och till mig, och sätter upp den den bland mina sparade bokmärken.

2015-09-10

    lory
du är poet av stora mått...GUDOMLIG!
2012-01-04

    M
Mångfasetterad och djup gående ord. Tack....
2008-03-21

  aol
mycket stora käslor och sanna i en fin livspoesi
2008-03-12

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja det gäller att ge,
ett gott ord på vägen,
för någon, och själv
visa, att man blir glad,
om man får ett, på
vägen, men alltid
vara benägen, att
göra det bästa,
för sin nästa ,
i alla lägen!
2008-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP