Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solen går upp över slarvmajor också.

 

 

Hon hukade sig under bordet

tittade efter smulorna

dammtussarna

och smutsen

 

Suckade över sin egen längtan

reste sig

och slog huvudet

tappade taget och ramlade

med ansiktet mot golvet

 

Där såg hon in under kylskåpet

ville blunda

men hann inte undan med blicken

måste städa

men

 

Äntligen

reste hon sig upp

utan att slå huvudet

tog

ett djupt andetag

och förstod att alltihop

var hennes liv

 

Och hon såg att solen inte brydde sig om de otvättade fönstren

 

 

 




Fri vers av korpfjäder
Läst 1016 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-02-21 13:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag ler från örsnibb till örsnibb :)
2011-11-24

  jordgubben
Helt rätt! Lite damm är inte hela världen. Snarare är ljuset hela världen...
2009-03-12

  Gunsan
Jaa det vill jag också...
texten vackert och omsorgsfullt skriven med sirlig handstil
ovanför min kaffebryggare
där solen kan lysa
och belysa
innebörden
varje morgon
/G
2009-01-13

    Ylv
Ju mer jag tänker på det, ju mer skulle jag vilja ha den där texten målad över min dörr så jag ser det varje dag, "solen går upp över slarvmajor också" Wow - helt perfekt!
2008-11-24

    Ylv
Vilket perfekt garnityr på en vanlig vardag... Skön igenkänningsfaktor, och skönt budskap!
2008-11-24

  Carola Zettergren
GRATTIS VÄNNEN!!!
2008-02-22

  Liljekonvalj
Bra och fyndig dikt :) Gillar denna!
2008-02-22

  J A Nicander
En vardaglig reflektion med både djup och känsla!
2008-02-22

  Bjarne Nordbö
Gillar flödet och din humor här.
2008-02-22

    Melona
haha

så jävla underbart!

och vilkem kärleksfull
värme

du har i dina ord!

kram till dig

slarvmaja...(I?) ler
2008-02-22

  micke marin
direkt levande tvättäkta fysisk vardag med direktkontakt med riktigheten. man finns med där på golvet och dammråttan kittlar näsan.
2008-02-21

  octobertragedy
åh vad den känns helt tvättäkta (oj...dumt ordval *ler*). jag kan inte annat än att hålla med, såhär är det. älskar titeln också, låter som något min farmor skulle kunna ha sagt (oj, det där lät kanske negativt, men det var det inte) JAG GILLAR DEN VÄLDIGT MYCKET!
2008-02-21

  Lyckohäxan Enediel
Åh det här var en upplyftande dikt för alla slarvmajor (menar absolut inte mig själv*S*)
2008-02-21

  Bodil Sandberg VIP
Helt underbart det här..en ren och skär tröstedikt för en slarvmaja som jag...superduperkanonfinemang skriftat!!!
2008-02-21

  Carola Zettergren
ÅHH vad underbart välpoetat!!!
Bokmärker!!!
2008-02-21
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder