Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är stort när modet att vara svag blir större än rädslan över att förlora ansiktet.....denna text är inspirerad av Larz - tack för det Larz


En stor stark

 

För att våga måste man ju ut
på trädets yttersta gren
och man vet inte när den tar slut
eller om den kanske är klen

Att våga visa sig svag
är det största mod man kan ha
Jag mötte en sådan man idag
och det gjorde mig så glad

Sätta ner foten är ju på mode jämt
man ska hävda sin rätt och ej vara svag
om sinnet inte är sådant stämt
kommer andra sist för först kommer jag

Om ödmjukhet väckes en dag
förstår man att världen behöver
att människor ser varandra ett slag
och ger - inte enbart vad som blir över

Så föddes modet ur svaghetens röst
och lärde oss någonting nytt idag
att ur litenhetskänslornas bröst
kom det en styrka från en som var svag

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-02-22 22:30



Bookmark and Share


  jardan
Som vanligt så klokt formulerade rader, fastnar för ödmjukheten och betydelsen av att inte alltid sätta sej själv i första rummet vad vi behöver det idag och i raderna\" ur litenhetskänslornas bröst
kom det en styrka från en som var svag\" ser jag även Lille Skutt få sin styrka.
2008-02-23

  Larz Gustafsson VIP
Hjärtevarma tack, Ulla!

Jag bugar mig djupt.
2008-02-23

  Åsa Gustavsson VIP
ja, det är svårt att göra och sällsynt att bevittna
starkt!
2008-02-22

  NågonAnnans
Du har helt rätt i att man måste äga mycket mod för att kunna visa att man är svag. Det är verkligen en styrka! Mycket fint skrivet som alltid:) *APPLÅD*
2008-02-22

  Hildegun Relefors
Tack för det jag lärde mig i demn sista versen i synnerhet.
2008-02-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja, det är mod, att stiga fram,
och säga, att man hade fe,
inte alls någon skam, för det
kan hända oss alla, att orden
vi sagt, vi tillbaka vill kalla, men
ställa sig upp, inför alla och om
förlåtselse be, skulle vi för det,
alla, palla...
2008-02-22
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP