Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
snarkningar ur en soffa


drömmer du turbo

tassarna ligger
på var sida om huvudet
slutna ögon
och dämpade ljud
ute är det grått
vilken färg har dina drömmar

är vi utanför uggarevet
och drar ryssjor på
på yttre slänten
bredvid den store stenen
där sälungen höll till

eller går vi sakta in i almösund
trixar oss mellan blocken
in i rännan
som inte finns

skäller du utanför öa
när vi passerat
kleningeskär
och du fått syn på
Esters hus

hon hade alltid något
gott till dig
du hade egen plats
vid ena köksbordsbenet

Handlar drömmen om
när vi låg och tog
våran eftermiddagslur i solen
bakom sjöbodarna i galtabäck
nöjda efter ett gott fiske
medans den ljumma sydvästen
svalkade oss precis lagom

vi börjar bli grå
både du och jag
men ibland tror jag
att vi har samma drömmar




Fri vers av tom boreland
Läst 414 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-02-23 16:39

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Sladjana Zubcevic
\" ... vi börjar bli grå
både du och jag
men ibland tror jag
att vi har samma drömmar \"

U N D E R B A R T
2008-06-16

    sunnanvind
Mycket fint och stämningsfullt skrivet! Applåd!
2008-03-16

  Per Teofilusson
kompis, lyser det om denna doftande text. Ett milt grårosa sken bakom sjöbodar och lukter från Ester och Esters hus.
2008-02-26

  Ummm~oh~yeah
otroligt söt!
2008-02-23

  Sanningsägaren VIP
det tror jag med
underbar läsning
Tack!
/Åsa
2008-02-23
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland