Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I mellersta Norrlands midsommarnatt


Tanken finns därborta.

Nattfågel
i det dröjande ljuset.

Vingslagsmjuk natt
rör ängsullen

Värme och kyla
i dimslängig dans.

Bara ljuset i ett fönster,
och den gåendes otydliga skepnad.

Tanken
finns där som daggen
faller över igenväxningen


Fågeln ser det -
och något annat.

Fågeltankar
i mjölkörtens himmel -

där järnvägsspåren drogs fram igår,
och grusvägen döljer den vandrandes vemod
i mellersta Norrlands midsommarnatt.

En blick mot de blanka sjöarnas ytor
en blick mot den knäande ängsladans tak;
den stapplade hit i det grånande ljuset
och somnar nu in mellan dagg och sly.




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 637 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-02-23 23:08



Bookmark and Share


  Michaela Förne
så vackert och drömmande...jag gillar denna skarpt.
tack=)
2008-02-25

  vera gade VIP
Nattfågel
i det dröjande ljuset.

Vingslagsmjuk natt
rör ängsullen

Värme och kyla
i dimslängig dans.

Bara ljuset i ett fönster,
och den gåendes otydliga skepnad.
-
och grusvägen döljer den vandrandes vemod
i mellersta Norrlands midsommarnatt.

det här är bilder som berör mig - jag hör gruset, minns vemodet, längtar- (kunde även vara hemma i Rejmyre!)
2008-02-25

    papillon
Sanslöst vacker om något som jag älskar besinningslöst - norrländska sommarnätter med all sin ljuvlighet och sitt hjärtslitande vemod. Sista strofen sitter som ett spjut!
Applåd och sparbössa
2008-02-24

  Jessica Ebbesson
Drömskt, precis som en midsommarnatt ska vara. Tycker speciellt att slutstycket är fantastiskt vackert.
2008-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP