Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här syftar inte till att vara välskrivet. Skrivet är det dock och det behövdes skrivas. Dessvärre finns det inga adekvata ord.


Du vill att kvinnor ska vara gjorda av glas, men det här handlar inte om dig

Jag ger mig
till vem jag vill,
så inte till dig,
uppenbarligen.
Sluta tjata,
det är patetiskt.

Du tror dig veta
allt om mig, att
jag skulle bli glas
i dina händer.

Jag är orkanvindar,
lilla du,
jag är jordbävningar.
Jag är stormar
på de hav
du inte har
tillåtelse att segla.
Jag är rasande
vulkaner:
jag är fri.

Du är på sin höjd
en människa,
sjuk och bräcklig.
Otillräcklig.
Du gör ingen skillnad.




Fri vers av 99knivesinside
Läst 836 gånger och applåderad av 20 personer
Utvald text
Publicerad 2008-02-27 21:49



Bookmark and Share


  Manal
en text som är stakr i sina ord.
2008-04-12

  Fagra
så jävla starkt! helt underbart! *lyfter på hatten och bugar*
2008-03-08

    deb8
Älskar slutet \"du gör ingen skillnad\" Vad läskigt att gå spårlöst förbi..
2008-03-03

    Elina Möller
Kraftfull, stilsäker och härligt text!
2008-03-02

    glasa VIP
KRAFTEN, sannfärdigheten, SJÄLVKÄNSLAN direktheten!!!
Den här sortens poesi
är ovanlig. Jag menar laddningen som träffar PRECIS
MITT I
PRICK!
Kan inte låta bli brista ut..i.. - FRUKTANSVÄRT BRA!!! Fast det är onyanserad kritik.
(träffad hmmm, med anv.namnet glasa)
Den här texten inspirerar
INSPIRERAR
till att våga
bejaka
SJÄLVBEJAKA.
Aldrig dölja egenkraften. Aldrig glömma den.
Den här orkanen rensar bort unkenhet och inkrökthet.
2008-02-29

  mayhem and order
Attityden i detta behövde jag grymt mycket idag.
Din känsla här går att lägga som karbonpapper på mej och jag tackar för att du satt ord på det:-)
Grattis till att du är \"listad\"!
2008-02-29

  Hannadraken
Jag hejar på dig. Så härligt skrivet!
2008-02-29

  Ulf Lagerholm
det är ju inte så svårt att upptäcka en upplevd förföljelse i denna text, och sådant är lika allvarligt här bland alla orden, som om det skulle ske ute på stadens gator och torg

gott att du blir förbannad och säger ifrån
2008-02-29

    Nicklas VIP
Man ska alltid vara sin egen, det är sant! Alltid följa sitt eget hjärta, och ge det endast till den som är värdig det.

You Go Girl!
2008-02-29

    medlidande
andlös, <3
2008-02-28

    ej medlem längre
Vackert impulsskrivet!
2008-02-28

  lodjuret/seglare VIP
Replik sagd av kvinna i en film jag såg för inte så länge sedan
-Die somewhere else.

Vem som skrev manus till denna odödliga film står i stjärnorna att se.
2008-02-28

  Louise. J
Otroligt bra text!
2008-02-28

  brainwashed
Underbar, jag tänker på en kvinnomisshandlare och hans fru som \"tar sig ur det\". Den är HELT otrolig! Favorit.
2008-02-28
  > Nästa text
< Föregående

99knivesinside