Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamhet

Ensamhet

det var den enda
pyttelilla
obetydliga
tanken som fick plats i
mitt huvud
när jag såg hur det
började glittra
bakom hans ögonlock när han
gjorde
mörker
och
fällde ner persiennerna
när jag märkte hur
hur asfalten liksom
sjönk
undan när
vinterns kalla fingrar drog sig tillbaka
och lämnade kvar sina gruskorn
att bjuda ut sig till själen
år efter år
även om vi sa
nej

även om vi sa
aldrig mer

aldrig mer

tog dom våran
oskuld
igen igen och
igen


men aldrig mer

gamla godispapper och
tunnelbane stationer
som skriker årtal
när tågen rullar förbi
som skriker årtal
när
tågen
rullar
förbi

hör du dom
alkohol
droger
och injektions sprutor
som missade
vägen till hjärtat
skriker tanken
den enda tanken
och
känslan som
bara

dog

(men ibland
är glitter bakom
stängda ögonlock
och känslan
det enda som krävs
för att göra en
pytteliten
nästan
obetydlig
tanke
väldigt
stor.)


Ensamhet




Fri vers av Jolly Roger
Läst 352 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-02-26 21:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jolly Roger
Jolly Roger