Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

glas

Som i ett skal av skiraste glas

såg jag rakt igenom dig

du trodde dig dölja så många

hemligheter

men ditt bättre vetande 

 blivit besegrat

av mitt

din kärlek var lika stort som ditt hat

din ömsinthet lika stor

som dina kränkningar

Men jag vet att

 så var det inte

för där inuti det skira glas

av yta som du bar

så fanns inget fint kvar

 




Fri vers av NågonAnnans
Läst 705 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2008-02-26 00:12



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Aj aj vad suveränt snyggt poetat!!!!
2008-02-27

  Yenny
Helt underbar dikt som genast träffar rätt.

Slutet är perfekt.

Tack
2008-02-27

  Betlehemsstjärnan VIP
Helt enkelt fantastiskt berörande dikt...underbart att läsa/B
2008-02-27

    Melona
är det okej för dig om jag sätter

ett

bokmärke här?! ;)

det här glaset
innehöll inga sprickor

äkta
starkt

och klart!

skitbra helt enkelt!
2008-02-26

  stronza
oj den här gav mig rysningar och överraskade faktiskt på slutet
2008-02-26

  berxper
Det är en bra dikt på många sätt. Hela upplägget!
Du har blekt \"hemligheter\" som verkligen får det att se ut - som hemligheter. Budskapet är snyggt. Känslostormarna förgör - det blir inget kvar.Genomskinligt \"skirat glas\", som du såg rakt igenom.
\"ditt bättre vetande\" (hans) besegrar du tillslut. Underförtått att du genomskådade det. \"skirat glas\"
Bra!
2008-02-26
  > Nästa text
< Föregående

NågonAnnans
NågonAnnans