Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan dikten förändra världen?

Kan dikten förändra världen?
Ja, jag vill tro det!
Om du tar den bit för bit
och låter den beröra dig
så börjar den långsamt att förändra dig
Så skriv om ömhet, värme och kärlek
och läs den för din nästa
och din nästa kommer att förändras
Det är fantastiskt!
Ordens kraft är magiska
Du kan bygga upp eller riva ner
med bara dina ord
Så låt oss skriva om glädje, hopp och tro
och vi förändrar världen!




Fri vers av Mathias
Läst 1087 gånger
Publicerad 2005-06-04 13:25



Bookmark and Share


  Lilian (Gullan) gustafsson
Hejsan Mathias!
En fin dikt som jag gillar.
Kram från Gullan
2005-07-03

    Bror
Din dikt bär en väldigt fin tanke
om än den i mina ögon är naiv.
Det är viktigt att skriva om glädje,
hopp och tro...men inte minst lika
viktigt att skriva om sorg, ensamhet
och svek.
Läs för din nästa, en dikt om kärlek,
så kanske hon njuter och sluter sina ögon
för en stund.
Men läs även en dikt om,
hemlösa, lyckolösa, så kanske hon öppnar
sina ögon igen, för något nytt,
något svart, men oupptäckt.
Nu känner jag mig som en hycklare, eftersom att
mina egna dikter knappast ofta berör detta, men
kanske gjorde jag min tanke klar?
Fin dikt annars, med en ljum och vacker tanke.
2005-06-05

  johii
SKITBRA!
jag älskar den här dikten. det blir en favvis!
2005-06-05

    Camapani
okej...dags att lägga i en ny växel och ändra kartan från motorvägen till en blommig enslig landsväg..

-dikten kan mången och allt förändra världen med allt det som du framför här.
vilken tankeställare på söndagmorgon! //tack tack
2005-06-05

  Nic
Ja, ja, ja
är övertygad om att de goda orden kan förändra mycket till det goda, likaväl som alla onda onda ord om smärta, skuld och förebråelser förstärker det onda
2005-06-05

  Blebb
ooo, så bra! helt rätt.
2005-06-04

  madinsane
ajdå.. och jag som bara skriver om ond, bråd död..
2005-06-04

  Rachel Roth
den kan det!! orden är magiska och kan beröra det djupaste...
2005-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Mathias