Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den inre bönens boning

Blåklockans kalk
fylles av rymden
från våra andetag

med  färg från
den djupa klangen
mellan skulderbladen


där förgården vilar
till den dolda katedralen
den inre bönens boning




Fri vers av Rachel Roth
Läst 1035 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2005-06-04 18:00



Bookmark and Share


  Fredrik Stillesjö
Hej Rachel!

Gillar sista strofen väldigt mycket:

"där förgården vilar
till den dolda katedralen
den inre bönens boning"

Jo, visst är det dit man söker sig, mot frid... Hälsar Fredrik
2009-11-26

  Johan Bergstjärna VIP
Underbart
2009-11-08

  Bibbi VIP
Störtskön poesi.
Bokmärke.
2008-09-20

  Mikael Lövkvist
Vilken underbar, och vis dikt.
Bokmärkes för dess visa skönhet; samt för att läsas på dagar
då min tjockskallighet förhindrar att
jag minns vart boningen finns.

Tack.
2008-08-28

  Michaela Dutius
Oerhört vacker
2008-06-06

    TOM
www.argus .nu

2008-04-14

  Kristina Wallbing
Hittar ännu en dikt av dig som BERÖR! \"Den djupa klangen mellan skulderbladen\" - mycket vackert!
2008-03-28

    mezelis
Alla dina dikter har någon slags renande effekt på mig. Jag älskar klarheten, att du använder orden så sparsmakat och hela tiden drar hissnande paralleller. "Rymden från våra andetag", det är bara att lägga ned pennan i högaktning och konstatera att jag ännu en gång måste lägga en av dina dikter till mina favoriter.
2005-06-04

    ej medlem längre
Underbart skönskrivet!!
2005-06-04

  Myself
vacker dikt.
2005-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth