Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett gammalt barndomsminne dyker upp. Jag har så få minnen från min far, detta är det första som jag har ord på och jag är 4-5 år. När jag var 7 år blev pappa svårt cancersjuk och dog när jag var 8 år. Hans sista tid träffade jag honom inte.


Det är alldeles sant

 

Pappa satte mig i cykelsadeln och vi tog färjan över till Amerikakajen. En amerikabåt låg förtöjd och på kajen spelade några färgade män rugby. Jag hade aldrig sett någon färgad människa och var helt stum av förundran och bara stirrade. Vi stod där en stund, och plötsligt kom en av de färgade männen fram och gav mig något. Det var ett tuggummi "chewing gum" med staniolpapper och färgat omslag. Jag tog tveksamt emot det och min pappa sa "tacka nu farbrorn fint" och jag sträckte ut handen och tackade. Han log och jag tittade förundrat på alla hans vita tänder, men kanske mest på hans mörka, vackra snälla ögon och det krulliga håret. Sedan cyklade vi vidare, och bakom pappas rygg, lite i smyg, tittade jag i min hand. Jag fascinerades länge över att min hand inte hade blivit svart......




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-02-28 18:49



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Vilket underbart minne-ett sånt som skapat det fina du är
2008-03-01

  Bibbi VIP
Du är helt otrolig på att få till det när Du ska beskriva något.
Applåd!
2008-02-28

  * Ammi *
härligt text, och faktiskt ett underbart minne ..
2008-02-28

  papessa
mycket speciellt minne
2008-02-28

  katt.inc
Tack för detta mycket fina minne, du får mig att le.
2008-02-28

  Carola Zettergren
De barnen..de barnen!
det här får mig att tänka på min dotter när hon var liten...hon kunde inte förstå varför hon inte kunde tvätta bort morfars
sjömanstatueringar......:):):)
2008-02-28

  korpfjäder
Härlig berättelse - får mig att minnas mitt första möte med en gyllenbrun liten flicka. Härlig ton i dina ord!
2008-02-28

    Melona
oh. vilket härligt minne du förmedlar till oss

tack

såg en mycket fin film spelas upp inom mig
2008-02-28

  Larz Gustafsson VIP
Men min son blev både brun och vit (dock icke beige).
2008-02-28

  prinscess VIP
o minnen är alltid trevligt att ha med sig i livets ryggsäck
2008-02-28
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP