Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min morfar var ingen gammal man...

Min morfar var ingen gammal man -
trots sina gamla värderingar.
Trots att han hade rynkor.
Trots att han var 90 år.
Trots att han var född 1895.

Han hade varit luffare,
rallare, bergsprängare. bygnadsarbetare
och levt det hårda livet.

Nej, han var ingen gammal man --
För han var en sådan människa som
bara var..
hos honom kände man frihet,
glädje och tro på sig själv.
Han skröt om en, så man fick hejda honom.

Men, djupt där inne kunde man ana en sorg.
En sorg, så djup att inget barnbarn kunde se den.

Men jag, intresserad av livets djupa sidor
hade en fribiljett,
jag kunde stå där i salongen
- bakom draperiet och snegla in på föreställningen.
Anders W Berglunds liv... från ungdom till äldre da´r.

Hur gammal kunde han inte unnat sig att få vara...
men icke !

- Dom är för gamla i matsalen, sa han på ålderdomshemmet
och valde -- 90 gammal att äta på rummet.




Fri vers av Anders Nordlander VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-03-04 13:49



Bookmark and Share


  Therés
Känner att jag skulle tycka mycket om din morfar.

Min morfar och farfar var båda mycket speciella.
gruvarbetare och sjöman. Nu är de borta och jag har bara minnen kvar.

Din text är underbar!
2008-06-17

    Helga Elin
Morfar din gamle spelevink! Nej, han blev aldrig gammal, varför??? Han var alltid glad och lite full i f...
2008-05-06

    Ivy-Jean
Inom sig förblir man evigt ung,
precis som din Morfar.
2008-03-13

    Birgitta Wallgren
Bra beskrivning av morfar! Han är alltid med oss.
2008-03-05

  Fånga dagen
En till sak min morfar jobbade med som rallare men det gjorde nog mång män på den tiden

Mvh Anna-Karin
2008-03-04

  Fånga dagen
Hej fint att skriva om sin morfar

Min morfar föddes med 1895 ja lärde aldrig känna min morfar
speciellt bra minns han som en snäll farbror med vitt tjockt hår

Mvh Anna-Karin
2008-03-04

    eva m h
Han verkade vara det han var varken mer eller mindre!
Fint skrivet!
2008-03-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
Man skall få vara,
på sitt sätt, oj vad
livet då, blir rätt,
och så lätt******
2008-03-04

    Bim
..mycket fin beskrivning av en människa som levde efter hur han kände sig och inte sneglade på åldern.
2008-03-04

    Maria Malm
Fin beskrivning av äldre person..(min morfar ville inte bo på ett hem, där det bara bodde gamlingar, då var han ca 80) ..intressant är hur man upplever sin egen ålder..
2008-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP