Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DEN MÖRKA SIDAN AV MÅNEN

den mörka sidan av månen
har du sett den någon gång?
den mörka sidan av månen
där sjunger ingen en sång
har du sett den, broder/syster
vet du vad jag talar om
den mörka sidan av månen
där isolering viskar sitt "kom!"

dröm dig genom en höst
bärs fram av din vision
men var beredd på hindren
som skapar kollision
kristendom är bataljer
kristendom är krig
det är gerillakrigföring
Guds självlysande stig
du måste kalkylera
med många nederlag
och sluta kamouflera
gamle adams anletsdrag
man säger det är seger
och allt står väl till här
längs dessa vandringsleder
där mott och mal förtär
men det finns större "stjärnor"
än både du och jag
som fallit och som faller
så går det när man är svag

där i dödsskuggans dal
i ökenvandringens hetta
där är vägen så smal
trots att den är den rätta
där är nollpunkten nådd
och du blir före detta
då kan Han så Sin sådd
först då kan dimmorna lätta
det finns de som söker
den soliga sidan av stan
man vill fly från skuggan
den verkar föga human
men lärdom och vishet
får den som vill rida ut
den storm som har sänts
se ljuset vid tunnelns slut
för rosor har törnen
och solen har mången fläck
fast vi har himlen runt hörnet
finns tid för aska och säck

medaljen har en sida
man helst vill slippa se
den handlar om att lida
ett långt, utdraget ve
vi värjer oss, vi rymmer
till nästa konferens
men det är när det skymmer
som ljuset får en chans
att visa all sin styrka
och överlägsenhet
då blir ditt hjärtas kyrka
en fyrbåk för vår planet

på månens mörka sida
får livet innehåll
där töms man på egypten
och börjar sen från noll
här kommer det en hälsning
från ett slags major tom
som upplevt nåd och frälsning
vet vad han sjunger om

den mörka sidan av månen
alla vi som varit där
kan skildra detta ställe
för vi vet hur det är
på andra sidan dagdröm
gör verklighet entré
där finns ej karnevaler
och ingen lyckofé

LARZ GUSTAFSSON

Dikten lätt omarbetad. Skrevs 970816.




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 642 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-05 07:57



Bookmark and Share


  isabel louise
snyggt!
2008-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP