Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blåsipporna är tidiga i år. Fast julrosorna var ju före. De står och blommar mitt i snön. Förunderligt visar de på en styrka mitt i skörheten. Att stå där i frosten och bara lysa....


Lyskraft

 

Älskade julrosor
med foten
långt ner
i snön
står
ni
där
och
vickar

nickande
trots frosten
påminner ni mig
om att

aldrig ge upp

När blåsipporna
kommer är
det med
löfte
om
en
ny
vår

där de står
på sina
taniga
ben
i
bakslagna
frostnätter

med
orden

ge aldrig upp

för en dag
kommer
solen
och



lyser de
himmelsblått
i
omgivningens
brungrå
nyanser

och
säger
mig något
om att det
vackra finns
även
när världen
är
ful och trist


om
man
bara


inte


g e r    u p p



 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-03-05 17:54



Bookmark and Share


  Ilona _L
Så bra att komma ihåg; att aldrig ge upp!
2008-03-06

    Scribble
Rätt så, Ulla, en liten vacker tavla med orden
\"ge inte upp\" , Kram/S
2008-03-06

  jardan
I denna underbara text fanns det kraft att hämta , tack !
2008-03-06

  Michaela Dutius
Ja blommorna har ett särskilt språk till oss- underbart skildrat!
2008-03-06

  katt.inc
Blåsippor är kloka, julrosor lika så dess utom är de vackra, liksom din dikt.
2008-03-05

  Bibbi VIP
Det är verkligen en fruktbar inställning att lära av naturen att aldrig ge upp. Så ock de kala träden vintertid, finns ju liv inuti...som börjar spira med värmen.
2008-03-05
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP