Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten betraktelse över hur livets början kan te sig för ett barn. Fortsättning följer senare......




På späda axlar

 

Axlar så späda
skulle bära så stort
som en vuxen borde gjort

Utsatthet både
utifrån och inifrån
mobbning liksom hån

Ett barn behöver hjälp ibland
och inte svaret - detta får du klara
jag har inte tid och orkar inte bara

Så gick barnet undan
sökte sig en ensam vrå
och var väl moderns börda då

Att göra modern glad
att blidka hennes arga blick
en suck av lättnad när det gick

Ingen såg väl detta lilla barns
belägenhet från vuxenperspektiv
omsorgerna gällde endast moderns liv

Barnet sökte ständigt få kontakt
men moderns psyke stod sällan ut
och barnet blev så gott som osynligt till slut

Att hjälpa till med allt som modern bad
och ständigt erbjuda sin hjälp istället för
att läsa läxor som de andra barnen gör

Det blev strategin i långa tider 
och frågan jag nu ställer är väl svår
men kan man säga utmattning i unga år

Det här var början på ett barns liv
ett begåvat barn där vuxenstödet flytt sin kos
kallar vi väl för ett barn av släktet maskros





Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-03-06 10:19



Bookmark and Share


  * Ammi *
en gripande text, kanske självupplevd? sorgen läses mellan raderna, men då - hade barn ett annat värde - om man kan säga så, vilket ofta sätter sina spår i vuxenlivet.
En maskros som blev en ros?
mkt bra skrivet vännen!
2008-03-06

  Hildegun Relefors
Vacker tanke med sorgsna ord! Fin uppställning, SORG!
2008-03-06

  Bibbi VIP
En exakt beskrivning av de många \"hönsade\" barnen i vår egen tid men också för mig min egen tragiska barndom som gav mig förkastelse och övergivenhetskänslor för många års bearbetning.
2008-03-06

  Diffusiaria
bra skrivet...
2008-03-06

  mare VIP
...detta var bra om många barns liv.....svårigheter, som gör deras vardag så sorgsen...
2008-03-06

  Ewa-Britt Nilson VIP
En miss, som känns,
som en katastrof,
att inte se barnet
när man båda två,
väl skulle skåda,
nu blir det ju bara,
en sån våda...
2008-03-06
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP