Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite grand retorik och om att välja sina ord till dem man talar . . .


Retorikens konst (beroende på vem som lyssnar)



Vi har samlats här idag för att hylla/smutskasta
(välj sida här) denna storslagne och ärbare/usling
som under hela sin livstid valde att kämpa/bekämpa
demokratins grunder och utveckling.

Denna mästare/fåntratt växte upp under svåra
förhållanden/med gulsked i munnen.

Hans ärliga avsikter/en slug jäkel visade sig genom
hela hans liv och hjältegärningarna/niddåden är många
och uppfinningsrika.

Han ville alla väl/illa och i nit och flit gjorde han sitt
yttersta i sin kamp för att rättvisan/ondskan skulle segra.

Nu ligger han här i en rent för tidig/inte en dag för sent
död som smärtar/glädjer oss alla. Så nu ber jag er alla
att böja på huvudet i en kort åminnelse av denna hjälte
/skrik ut er glädje i avsky mot denna, ondskans
diktator
sen bjuder jag alla på krogen/skänk en slant
till behövande
för det var vad den avlidne ville, att vi
skulle glädjas/förfasas med honom, detta
är ingen sorgens/glädjens dag utan en
glädjens/sorgens dag alla ni . . .
älskade/era avskyvärda vänner/parasiter!




Övriga genrer av DanSan
Läst 848 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-03-08 09:29



Bookmark and Share


  aol
underfundig så dubbelbottnad poesi
2009-07-25

  Sonny P
RetoRIK!
2008-10-26

  Inkarasilas
Synnerligen träffsäker skildring av människans oförmåga att sålla bort andras jävla kommentarer och åsikter om vänner-bakanta-främlingar, att bilda sig en egen upfattning om Personen. vad jag skriver vete fan, är osorterad/klar över min tankebana, jublar som en galen iller, må jag få det griftetalet. Joo, två - allt är delat, inget är enbart entydligt. Håller tyst nu, svamlar ju. Klappar tassar.
2008-03-10

  Vilsen Annette-hittar vägen
Ha ha.. stående applåder.
2008-03-09

  © anakreon VIP
En text som roar/bekymrar mig lika mycket som den lär irritera/förljuva tillvaron för de skönandar/pösmunkar som inte har kontakt med sin inre ådra/tjocktarm.
2008-03-08

  LassO
\"kärleken är densamma men föremålen växlar\" sägs det, men du visar att \"retoriken är densamma men superlativerna växlar\" Bra gjort.
2008-03-08

  Betlehemsstjärnan VIP
Wow....här var det bara att välja och vraka....snyggt, finurligt och en underbar läsning på min ensamma lördagsmorgon.tack!/B
2008-03-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
Dubbelbottnat skriveri,
häri, finns allt, kan det
annat bli, än dubbelt,
applåderi...
Fint formulerat!!!!!!!!
2008-03-08

  Larz Gustafsson VIP
Tänk om denna dikt skrivits i Tredje Riket...
2008-03-08

  Maria Zena Viklund
har jag missat något?
2008-03-08
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan