Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
& jag önskar dig


bladverk

det finns de
som prisar ensamhet
det gör inte alltid jag


ibland
söker jag något
att skriva mitt namn på

[belamra mig så belamrar jag dig]



kom bara hit &
smek jazz ur mitt piano

spela minnen av frusna fraktioner
dela en vågskål och
stjäl ännu ett vägskäl

låna mig ett band ett namn ett ord


för jag prisar friktionen, brännlågan
smogen i brösten, sprickorna i rösterna
det där bakom som döljs
som sveps bredvid
om jag bara får


& det är något speciellt
med det röda i dig


fast vi skriver enbart blindskrift
i pianistens dagbok
& väntar på nästa blad
att flyga




Övriga genrer av MissAbstraktInBaktakt
Läst 650 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-03-08 12:03



Bookmark and Share


  Steffepeffe
Skönt! Du har ett härligt rytmiskt \"flow\" här - lätt att tänka sig nån beatboxande lymmel snett bakom dig på en estradpoesiscen. Musikteman i dikter är alltid rätt i min regelbok... sedan sprutar du bilder tätt på varann, på ett sätt som gör att intensiteten svarar upp mot beatet.
\"& det är nåt speciellt med det röda i dig\" - blir till en glasklar, enkel fras laddad med innehåll, tack vare stroferna innan som bygger upp känslosubstansen.
Äsch, vafan... vill bara säga att den här var riktigt bra. Tack!
2008-03-08

  Nina V A
aahh jamenvisst fan det här är musik i sig och jag fångas in, snärjs i det skönt språkliga - som bladverk absolut

\"spela minnen av frusna fraktioner
dela en vågskål och
stjäl ännu ett vägskäl\" och hur det möts av

\"för jag prisar friktionen, brännlågan
smogen i brösten, sprickorna i rösterna
det där bakom som döljs
som sveps bredvid
om jag bara får\"

toner som sätter sin egen melodi, helnice!
2008-03-08
  > Nästa text
< Föregående

MissAbstraktInBaktakt
MissAbstraktInBaktakt