Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våldtäkt

Våldtäkt
Våldtagen
Överfallen
Tagen med våld
Motstånd
Det lämnar spår
Sår och blåmärken
Någon annans hud under naglarna

Men tänk om jag bara var rädd
Paralyserad
Höll händerna hårt
I täcket
Mitt eget täcke
Mitt eget hem
Min egen pojkvän

Inget våld
Eller hot om våld
Inga bevis
Jag sa inte ens nej

Inte ens värt att fråga
Om jag hade druckit
Eller hade kort kjol

Inte värt att anmäla
Om jag ens hade vågat




Fri vers av Pascali
Läst 1350 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-03-21 17:34



Bookmark and Share


    mik mikelson
starka ord
2009-01-01

    ej medlem längre
Riktigt bra, aktuellt debatt ämne också..
2008-05-24

    Askes
Ojoj. Det här är bra!
2008-05-23

  Diffusiaria
Åh..stark....tror nog många kan känna igen sig...bra..
2008-03-23

  Manal
en tung dikt som berör ett oerhört viktigt ämne
2008-03-23

  devilsangel
En våldtäkt är en våldtäkt oavsett klädsel eller tillstånd...Det är aldrig okej efter ett NEJ! Och det lämnar sår som ska läka, som måste läka, men aldrig helt gör...

en stark och viktig text!
2008-03-21

  dopehat
Tycker verkligen om den här dikten. Väldigt bra skrivet...
2008-03-21

  Pontus W.U
rakt, tungt och malande taggar i magtrakten. En väldigt viktig text!
2008-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Pascali