Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

9 mars ur evighets kalendern



jag går till det lilla biblioteket
känner
att andarna från sekelskiftets fotografi
går om kring i rummet

jag börjar läsa högt
”för de levande och döda”

9 mars, på de dödas tid
Var det
Dies il militium

De 40 soldaternas dag

Jag ser ut över fjärden

Och ser Sebaste

40 män som knäböjer nakna på isen
Innan de blir mördade

Och sedan brända. Den yngste dog sist, såg allt.

Han mor bar honom till likbålet.




Fri vers av Alex Storm
Läst 238 gånger
Publicerad 2008-03-09 20:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alex Storm