Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tänk om det vore så enkel, lilla gumman.




Du kan få låna mitt hjärta


Hur blev det femton meter
mellan hjärtats rytm
och värmen i dina läppar
för det slår ju än

trots din frusenhet som darrar
med skakande händer
skvälver när navelsträngen
skrumpnat och infekterats

så blodet smakar tårar
när åderlåtning tycks vara din enda tröst
och möjlighet till förkroppsligande
av smärtan som äter av banden
som brukade vara knutna så tätt

önskar du kunde låna mitt hjärta
en liten stund för det är fyllt av kärlek 
kanske skulle det värma din vilsenhet
ge läpparna åter sin färg en liten stund




Fri vers av Catrin
Läst 1174 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-03-11 13:41



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Underbart skön läsning. =)
2010-05-12

    Klarsynt
Mycket fint och ändå med en stark sorgsen underton som berör//J
2008-03-30

  devilsangel
Det är stort att vilja låna ut sitt hjärta, är man beredd att göra det är kärleken gränslös..Och uppoffrande, kanske för mycket?

En fin och berörande text om att inte riktigt nå fram..
2008-03-23

    © Birgitta Wäppling VIP
En innerligt nära dikt, som sveper tag i läsaren och låter känslan stegras. Oerhört fint skrivet!

Stor applåd!
2008-03-13

  Slisk Querzion Lindqvist
Mjo, många behöver värme ibland,
men det är allt för abstrakt,
när det finns kläder som kan ge den effekten..
Jag gillade texten..
2008-03-13

  Jan Linderoth
Det är många som hade behövt att låna ditt varma hjärta. Men som du säger, tänk om det vore så enkelt.
Applåderar inte, det känns inte rätt, men smeker dina ord.........
2008-03-11

  Inkarasilas
Åh helt söndertrasslad blir jag av det här, denna moderskärlek som vill så mycket och inget går fram, kvar är bara alienation och kyla, att se sitt barn som en vilsen främling. Hu så bra du skriver. Kan bara säga att det måste bli bättre. Pusssssar orden och trycker Sänd.
2008-03-11

  noname_realmind
Griper mig... särskilt sista versen...
Ypperlig dikt.
**stor applåd**
2008-03-11

  Bodil Sandberg VIP
Så varmt och kärleksfullt du skriver om att vilja låna ut ditt hjärta!!!Oerhört fina rader!!!!
2008-03-11

  aol
undebar poesi srskilt sista stroferna
magnifiko
2008-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Catrin
Catrin